Oikeusapua rikosasioihin

RIKOSASIAT

Asianajotoimisto Eeva-Leena Wendelin Oy tarjoaa oikeusapua rikosasioihin alueilla Oulu, Raahe, Kemi, Kajaani, Ylivieska ja lähiseudut, sekä sopimuksen mukaan myös laajemmin muilla paikkakunnilla. Avustamme sekä rikoksesta epäiltyjä, että rikoksen uhreja esitutkinnassa ja oikeudenkäynnissä.

Meiltä saat asiantuntevan ja asiakkaan näkemystä kunnioittavan palvelun pitkällä kokemuksella. Asianajaja Eeva-Leena Wendelin toimii myös Rikosuhripäivystyksen juristipäivystäjänä.

Rikoksen uhri

Tuomioistuin voi määrätä rikoksen uhrille eli asianomistajalle oikeudenkäyntiavustajan esitutkintaa ja oikeudenkäyntiä varten. Asianomistajan tehtävänä on varmistaa, että rikoksentekijä tuomitaan korvaamaan rikoksen aiheuttama vahinko. Näihin voi lukeutua esimerkiksi esinevahingot, ansionmenetys, sekä särky ja kipu. Rikosvastuun toteutuminen kuuluu syyttäjän virkavelvollisuuksiin.

Rikoksesta epäilty

Esitutkintaan kuuluvissa kuulusteluissa syylliseksi epäillyllä eli vastaajalla on aina oikeus avustajaan; vastaajan pyynnöstä tälle voidaan määrätä puolustaja. Tämä tulee ajankohtaiseksi erityisesti silloin, jos esitutkintaviranomainen esittää vastaajaa vangittavaksi. Rikoksesta epäillyn puolustaja huolehtii, ettei syytetty saa tuomiota syyttömänä ja toisaalta myös varmistaa, ettei tehdystä rikoksesta tuomita liian ankaraa rangaistusta.

Lähestymiskielto

Autamme lähestymiskieltohakemuksen laatimisessa tai hoidamme sen kokonaan puolestasi. Hakemus käsitellään käräjäoikeudessa. Avustamme myös lähestymiskieltoa koskevassa tuomioistuinkäsittelyssä.